История на ястието Строганов е класическо ястие, което произлиза от Русия. Създадено през XIX век за руския аристократ граф Строганов, ястието първоначално е било приготвяно с говеждо месо и сметанов...
Въведение Кавърмата е класическо ястие от българската кухня, което се приготвя от месо (често свинско или пилешко), зеленчуци и ароматни подправки. Тя се сервира гореща, обикновено с хляб или гарнитура...
След празничните дни, изпълнени с богата и тежка храна, е важно да дадем на организма си време за възстановяване. Здравословните вечери, богати на хранителни вещества, с ниско съдържание на калории...
Защо крем брюле е идеалният десерт към ризото с гъби?Ризотото с гъби е ястие, което се отличава с кремообразна текстура и землисти нотки, дължащи се на гъбите. Крем брюле, от...
Защо ризото? История и уют на празничната трапеза 🎆 Новогодишната вечер винаги носи усещане за ново начало. 🕛 В България, празничната трапеза традиционно включва обилни и вкусни ястия, които обединяват...
България, с хилядолетната си история, е дом на една от най-старите винени култури в света. Тази земя, разположена на кръстопътя между Европа и Азия, съчетава уникални природни условия и богати...